Waarom is het belangrijk om veiligheidsschoenen te dragen?

Veel beroepen vereisen of bevelen het gebruik van veiligheidsschoenen aan. Dit kan meer dan wat dan ook van invloed zijn op de beveiliging, maar het is ook een goede ondersteuning voor je medewerkers. Veiligheidsschoenen, ook wel werkschoenen genoemd, zorgen ervoor dat bepaalde ongevallen op de werkvloer worden voorkomen. Zoals bezeren van  je teen of stappen in op een scherp voorwerp.

Welke soort veiligheidsschoenen zijn er?

Er zijn allerlei soorten werkschoenen op de markt. Er zijn verschillende veiligheidsnormen opgesteld die bepalen welke bescherming een schoen biedt. Zo hebben veiligheidsschoenen alleen een veiligheidsneus, maar hebben sommige werkschoenen ook een veiligheidszool. Sommige werkschoenen zijn ook waterafstotend, andere zijn waterdicht. Ook de zolen van werkschoenen zijn antislip en antistatisch. Daarnaast zijn er verschillende modellen werkschoenen, en zijn er hoge modellen en lage modellen. Er zijn werkschoenen vergelijkbaar met loafers en sneakers, maar er zijn ook werklaarzen en werkklompen.

Welke veiligheidsschoenen voor welke beroep?

Beste werkschoenen voor de gezondheidszorg Beroep en werkschoenen Voor elke klus is er een veiligheidsschoen. Denk bijvoorbeeld aan gastronomie of zorgschoenen. In deze beroepen is het belangrijk dat de schoenen gemakkelijk schoon te maken, waterafstotend en antislip zijn voor de drager, dus slip vaste zolen zijn een must. Omdat we vaak langdurig in de gastronomische sector staan, is het belangrijk dat onze schoenen voldoende ondersteuning bieden. Als je in de bouw of industrie werkt, is het vooral belangrijk dat werkschoenen je voeten beschermen tegen vallen en stoten. Veiligheidsschoenen dienen voorzien te zijn van veiligheidszolen en veiligheidskappen. Zoals  S1p of S3 Werkschoenen