Roestvast staal

Roestvast staal

Roestvast staal is een metaal waar minimaal 10,5% chroom aan is toegevoegd. Chroom zorgt ervoor dat het oppervlakte geen last krijgt van corrosie. Vaak wordt roestvast staal in bouwmarkten of winkels ook wel afgekort tot RVS. Door de moderne uitstraling en de pluspunten van roestvast staal wordt het materiaal zowel in als buitenshuis regelmatig gebruikt. Naast buitenshuis ziet u het materiaal veel binnenshuis terug in bijvoorbeeld keukens. Roestvast staal is namelijk hygiënisch en wordt niet aangetast door water of schoonmaakmiddelen. Zo kan u de keuken gezond en vrij van bacteriën houden.

Roestvast staal afwerken.

Roestvrij staal kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Hierdoor kan het in diverse ruimtes passend gemaakt worden. Door op diverse manieren het roestvrij staal te behandelen krijgt u telkens weer een nieuwe uitstraling. Zo kan het materiaal gewalst worden voor een matte structuur of bestraalt worden met glasparels voor een aluminium uitstraling. Uiteraard kan het roestvrij staal ook nog eens een speciaal verfbad krijgen zodat het materiaal passend gemaakt kan worden in uw inrichting. Stel u heeft alles in de kleur antraciet dan kan het roestvast staal dezelfde RAL kleur krijgen. U heeft zo geen aluminium uitstraling zoals u al snel verwacht van het materiaal in uw woning.

Aanrechtbladen gemaakt van roestvast staal.

Roestvast staal is al jaren populair in de Nederlandse keuken. Zo kan u kastjes of het aanrechtblad van roestvrij staal laten maken. Een aanrechtblad van roestvrij staal heeft een modern uiterlijk en ziet u vooral terug in topkeukens en restaurants. Natuurlijk is het ook mogelijk om in uw eigen keuken roestvrij staal te plaatsen. Naast het aanrechtblad kan u zelfs de achterwand van roestvrij staal laten maken. Uw eigen blad kan helemaal naar wens worden uitgevoerd. Vaak wordt er voor een matte afwerking gekozen om een speciale look en feeling in de keuken te creëren.

Roestvast staal reinigen.

Roestvast staal staat vooral bekend om de hygiëne doordat het eenvoudig te reinigen is. Het enige nadeel aan het metaal is dat het absoluut niet tegen chloor kan. De beschermlaag van roestvrij staal wordt namelijk door chloor of zwembadwater aangetast. Hierdoor kan er een putje in uw roestvrije blad gaan ontstaan. Uiteindelijk kan dit putje door de ontwikkeling steeds verder groeien tot deze hinderlijk zichtbaar wordt. Reinig RVS dus altijd met de materialen die hiervoor geschikt zijn. U zal merken dat het eenvoudig te onderhouden is en uw keuken binnen een handomdraai schoon is door roestvrij staal.